2016. július 16., szombat

These Roads We Stumble Down / Prológus






Prológus:

Mikor kicsi volt, Harry egyik kedvenc tevékenysége volt a vihar közepén elfeküdni az anyja kocsijának hátsó ülésén, és nézni az esőcseppeket, ahogy vízszintes csíkokat húznak az ablakokon. Néha behunyta a szemét, és erősen koncentrált, hogy a szél fújjon erősebben, vagy az eső kezdjen rá még jobban, és mindig rátört az eufória, ha így is történt. Mintha az akaratával irányíthatná az időjárást. De az idő nagy részében mégiscsak hevert az ülésen, és engedte, hogy magába fogadja a sötét, végtelen égbolt, az alatta rohanó út, Elvis hangja a rádióból, akivel az anyja együtt dúdolta a dalokat, és legfőképp a biztonság érzése. Kényelmes, védett és veszélytelen.

A kitartó, zavaros szitálás, ami azóta üldözte, hogy elhagyta Londont, egyáltalán nem emlékeztetett ezekre a gyermekkori érzésekre. Míg megérkezett Oxfordba, a kora tavaszi zápor arra kényszerítette, folyamatosan kapcsolgassa az ablaktörlőt, hogy egyáltalán lásson valamit a hol felerősödő, hol elálló esőben. Annyira nem esett, hogy folyamatosan törölje a szélvédőt – a gumik hangosan nyikorogva csúsztak az üvegen –, de annyira mindig csepergett, hogy végleg ki sem kapcsolhatta. Most, hogy a kis kitérője véget ért, Harry csak remélte, a zivatar nem olyan kitartó, hogy tovább kísérje északról, a kilenc órás úton át, míg Aberdeenbe ér. Már így is volt egy kis gyomoridege, ami egyre csak erősödött, nem kell, hogy még valami rátegyen egy lapáttal.

Csak egy hét telt el a telefonhívás óta. Egy hét, ami azzal telt, hogy mindent teljesen átértékeljen önmagában. De ez idő alatt kilépett a munkahelyéről (pultos volt egy kávézóban), feladta az albérletét, az életét összecsomagolta két táskába, a gitártokjába, és bepakolt a 98-as libafos-zöld Volvo V70 Estet-jébe (ami valószínűleg, nemcsak hogy jobb napokat látott, de meztelenül táncolt át rajtuk, finom fehér csíkokat szippantva az asztalról, vodkában fürödve).
Amit tesz: felelőtlenség. De Harry nem hitt abban, hogy az életet lehet félgőzzel élni.

Épp késésben volt, mikor Ed hívta. Rohant ki az ajtón, hogy beérjen a melóba – amit gyűlölt, de kénytelen volt csinálni –, ha nem akart utcára kerülni, vagy ami még rosszabb, farokbehúzva visszakullogni Holmes Chapelbe. Maga előtt látta a mocskos vécéket, a neveletlen kölyköket, és az öltönyösöket, akik zsírmentes szójatejjel isszák a duplát, miközben a frusztráció kiül az arcukra. Épp lejegyzett egy fél dalszöveget, amit kitalált, és feltűzte a falon lévő parafatáblára, mikor a telefonja rezegni kezdett szűk farmere zsebében. Bár csak három rövid szó volt az üzenet, de neki többet jelentettek mindennél. Ez volt a bizonyíték, hogy mindig van remény.

„Gyere velem turnézni!”

Valahogy kézenfekvő volt, hogy Ed fogja adni számára az új esélyt:
Mikor Harry már eltöltött egy hónapot Londonban, rátört a kétségbeesett vágy, hogy visszatérjen az otthon kényelmébe. Reménytelenség vett rajta erőt, hogy hiába szeretne megkapaszkodni, soha nem talál fogódzót. De volt ott egy még fontosabb érzés, amit egyfolytában érzett: hogy pontosan ott van, ahol lennie kell.
A találkozás Eddel olyan volt, mint a sorsszerű események láncolatába illő apró mozzanat, kezdve az egy évvel korábbi, véletlen megismerkedésükkel, egy indie zenét játszó klubban, még Camdenben.   

Ha Harrynek le kellett volna írnia azt az estét, mikor először látta Edet játszani, úgy jellemezte volna, mint mikor tanúja vagy egy jelentős történelmi eseménynek. A férfit körüllengte a sajátságos légkör, mint egy sokat megélt veteránt. Minden rövid, mégis jelentőségteljes soron átütött a magabiztosság, ahogy gyorsan pergő nyelve is azt mutatta, mennyire tapasztalt előadó. Mintha éveket töltött volna azzal, hogy rájöjjön, ki is ő valójában, és kidolgozza a stílusát; míg Harry még csak azzal volt elfoglalva, hogy használható rímeket faragjon a „reményre” és a „félelemre”.
Edet igazi rajongótábor vette körül, ami lassan épült fel a söröző látogatóiból, és mire Harry feleszmélt, már ő is egy volt közülük, aztán rájött, amit lát, az minden, amire vágyik. Minden álma, tizenkét éves kora óta, mikor a nevelőapja a kezébe nyomta a használt, Epiphone akusztikus gitárt, és megtanította neki a kezdő akkordokat a Come As You Are-ból.  Amit a klubban látott, megmutatta neki, miért kell élni a lehetőségekkel, és miért kell kitartónak lenni.

És egy évvel később – egy évnyi szekálás és utasítgatás a vendégektől, mikorra elvesztette gyermeki naivitását –, úgy érezte, az ujjai, amik eddig csak tapogattak valami után, végre találtak egy szilárd kapaszkodót. Nem saját turné, csak egy félórás előzenekari munka, alapvetően nevetséges összegért, mégis úgy érezte, hatalmas lépést tesz a célja felé.
De még mindig ott volt az idegesség a gyomrában, ami hányingert keltett és nyomasztotta, és ami mindenáron vissza akarta rángatni a tizennyolc éves énjébe, mikor magányos volt, bizonytalan és tapasztalatlan. Az egy dolog: félrészeg embereknek háttérzenét játszani a kocsmában, de egészen más olyanoknak zenélni, akik azért fizetnek, hogy lássanak, és kritizálnak, megítélnek; jól, vagy rosszul, ezzel eldöntve a sorsodat. Harry annyira vágyott a sikerre, hogy mindez halálra rémítette, és még az eső is bosszúszomjasan csapott le rá.
De még sosem engedte, hogy a félelem visszatartsa valamitől

Oxford, 19:03

Ahogy az M40–esen haladt, Harry megpróbált visszaemlékezni arra, mikor cserélte le a gumikat. Úgy tűnt, az eső végre eleget tesz a kívánságának, és állandó erősségre váltott, gyors ütembe olvadva, feketére festve a csúszós aszfaltot. Feltekerte a hangerőt a rádión, hogy a zene elárassza a teret, és épp a csatornák között keresgélt, hogy találjon valami hallgathatót, félúton Katy Perry és Flo Rida között, mikor meglátott egy homályos alakot, nem messze a kocsi előtt.
Egy pasas, pontosan előtte, aki lassan mozgott az út szélén. Felemelte a kezét, ami az autó fényszóróitól megvilágítva, szinte fehéren ragyogott, és felmutatta a hüvelykujját.  Kissé fura cikkcakkban haladt, mert szerette volna elkerülni, hogy az elhaladó autók nyakig lefröcsköljék. Harry nem tehetett róla, de úgy érezte ez nevetséges, tekintettel arra, hogy az eső most már teljes erőből zuhogott. Ahogy közelebb ért, látta a behúzott vállakat, a zokni nélküli lábakat, és azt, milyen kicsinek és magányosnak tűnt a fiú a szakadó esőben, a fényszórók kereszttüzében.

Harry azon kapta magát, hogy az indexet kitéve lehúzódott a forgalmas útról és megállt, makacsul figyelmen kívül hagyva az anyja hangját, ami szüntelenül visszhangzott a fejében arra figyelmeztetve, hogy soha ne vegyen fel idegeneket.  Jobbra tőle, látta a bordó pulóveres alakot, a fejére húzott kapucnival (ami szánalmas próbálkozás volt arra, hogy védje magát az esőtől), lábán a fekete farmert, bokánál visszahajtva, amiről nehéz volt megmondani, összeolvadt–e a bőrével, annyira át volt ázva rajta. Harry egyrészről megbánta, hogy megállt, hisz ki tudja miféle szerzet az az út szélén, másrészről örült, hogy megtette, mert ilyen esőben kint maradni, jó kis tüdőgyulladást is okozhat. 

Nem volt ideje mérlegelni az érveket, mert abban a pillanatban, ahogy megállt, a fiú – aki annyi idősnek nézett ki mint ő –, feltépte az ajtót, és bezuhant az anyósülésre. Több liternyi esővízzel együtt érkezett, és az autó viharvert fűtését próbára tévő hideget hozott magával.

Teljesen elázott, nem volt rajta egy négyzetmilliméter, amit ne ért volna el az eső, és tuti, hogy az öreg, bőr üléshuzat még sokáig fog bűzölögni utána, amíg kiszárad. De attól függetlenül, hogy az egész testét erős reszketés rázta, barna haja a homlokára tapadt, és a bőre furcsa, kékes árnyalatban játszott – ami kihangsúlyozta a szemeit, amiben megkönnyebbülés csillant –, ő volt a legszebb ember, akit Harry valaha látott.


.

30 megjegyzés:

  1. Azta! Csak ennyire vagyok képes. Már most magába szippant a sztori és felkeltette az érdeklődésem de nagyon! Alig várom a folytatást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy elsőre megtetszett. Remélem, a folytatás sem lesz csalódás ;)

      xxx

      Törlés
  2. Nekem nagyon tetszik. Örülök, hogy újra itt vagy és várom a folytatást
    :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy végre itt vagyok. Nagyon hiányoztatok!! <3

      Törlés
  3. Tetszik, imádom, köszi, hiányzott egy kis finomság. És úgy megtetszet, várom a folytatást, de nagyon nagyon ! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon boldoggá tesz, hogy tetszik. Mindig izgulok, mintha a sajátom lenne. Kicsit az is ;)

      puszillak

      Törlés
  4. Hát Wooow! Ez volt az első reakcióm.
    Érzem, hogy ez (is) nagyon jó lesz. Már az elején nagyon megtetszett és, ahogy haladtam, csak egyre jobban megszerettette magát velem.
    Már allig látok ki a fejemből, úgyhogy bocsi, ha értelmetlen lesz a komi.
    Na szóval: mintha csak magamat láttam volna az elején az autóban az esőt nézve...
    Aztán az út szélén sétáló fiúnál már volt sejtésem, hogy ki lehet az. Be is jött. :D
    Izgatottan várom a folytatást!

    Annyira más. Annyira jó. Annyira Becca.

    Elképesztően jó és magávalragadó!
    Puszi; Virág ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihetetlenül izgulok ha fordítást teszek ki, mert ők a kedvenceim. Olyanok, amik annyira megfognak, hogy meg akarom osztani azokkal is, akik nem olvasnak angolul. Csakhogy itt van egy kis plusz izgalom, hogy a fordításom megállja a helyét, vagy sem... ez nehezebb, mint írni egy sajátot. Nagyon örülök, hogy szereted. Remélem a folytatás is tetszeni fog.
      puszillak

      Törlés
  5. MEGHALTAAAM!!!!!! AKAROM TOVÁBB RIGHT NOW!!! ED IS ITT VAN A PROLÓGUS Közepénél elkezdtem bőgni, ne tudd meg mennyire hinyzott az írsod és br tudom, hogy fordítás ott vagy benne minden sorban és dsf,sjhk,kjhgsj,sjkdb LEAVE ME FUCKING ALONE mhhmygod!!! NEKEEEM EZ NAGYON TETSZIKNAGYON NAGYON NAGYON TETSZIK!!! ANNÁL IS JOBBAN HÁT MEGHALOK I SWEAR TO GOD!! Szegééény átázott kis idegen ;) aza fekete farmer bokánl felhajtva vizesen MEGHALTAM!! Én ezt nem fogom kibírni! NEM.. RIP ME I AM ALREADY DEAD FUCK THIS!!! KINYÍRSZ!! NEM MONDTAD HOGY EZ ENNYIRE GYILKOS A PROLÓGUSNÁL VAGYUNK WHAT??? HOW THW HELL WILL I SURVIVE THIS? there is no way no fucking way.. BYE WORLD! sírok RIP HELL I WANT TO DIE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádlak, hogy ennyire emocionális vagy. Mindig is rajongtam a kommentjeidért. A hibrid, félmagyar, félangol kis szösszenetekért, amit én tökéletesen a te hangodon hallok. Köszönöm <3
      Pár nap, és személyesen is hallhatom a hangodat ;)

      Törlés
  6. Uristen ez valami eszméletlen lett :D légyszives nagyon siess a következővel :D kérlek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon siettem. Már hozom is. Úgy örülök, hogy szereted... <3

      Törlés
  7. Sziaaa 😊
    Oha, ez már most nagyon tetszik!! *-* Kíváncsian várom a folytatást! ;)
    Juuuuj 😍😁
    Puszii ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira megörültem, mikor megláttam, hogy te is jársz még erre. Ma is megdobban a szívem, ha meglátom a nevedet. A mentor az mentor marad örökre ...
      Igen, kicsit soká tartott, mire tényleg belevágtam rendesen, pláne ahhoz képest, hogy nem is lesz túl hosszú. De örülök, hogy végre itt vagyunk. Remélem, végig tetszeni fog <3

      Törlés
  8. Uuuuuristen! Eeez valami... elkepeszto! Biztos vagyok benne,hogy nagyon jo lesz����

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihetetlenül megkönnyebbültem, hogy tetszik nektek. Nagyon, nagyon izgultam. :)

      Törlés
  9. Kíváncsian várom a folytatást! Eddig még nem váltott ki belőlem nagy izgalmakat, kivéve talán a vége, de hát ez csak a prológus ;)
    Én jobban szeretem, ha a karakterek szemszögeit olvashatom, de adok neki egy esélyt :D (a Sinister is levett a lábamról, és többször is elolvastam...)
    Siess a kövivel! :)) :-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamiért az angolban sokkal gyakoribb az E/3. Valószínűleg a sok szenvedő szerkezet miatt. Meg is kínlódom a fordítással, hogy vissza tudjam adni az eredeti szöveg hangulatát, de ezek nélkül, hisz a magyarban nem használjuk őket. Ha nem is tökéletesen ( és néhol sajnos ezeket ki is hagyom, hogy a mi nyelvünkön is élvezhető maradjon), de azért remélem, szeretni fogod <3

      Törlés
  10. Meg jöttem!!! ❤

    WTF?? EZ BAROMIRA KURVARA KELL A FOLYTATASA MOST AZONNAL!! IMÁDTAM!! HARRY olyan cuki...ajjj...itt abba hagyni?? Kajak gyilkos vagy!! Profi gyilkos aki az írásával meg sirat minket ki készít totál hogy a nap minden egyes percében ezé járjon az eszünk hogy bakker most mi lesz a folytatas?? Mikor lesz??
    És minden percbe fel nez a blogra hogy van rész és ha van eszeveszett mozdulattal ra kattint hogy olvashassa !! ❤
    Nem birom ki!!! Kell egyszerűen...TE hiányoztál az életemből az írásod el feledteti velem a gondjaim új világot nyitsz. Fantasztikus vagy Becca TE VAGY A PÉLDAKÉPEM ÉS PERSZE DREAMY GRIL ❤ IMÁDLAK MIND KETOTTOKET ❤
    Siess kérlek meg Örülök ha nem olvashatom tovább ❤😍😂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon édes vagy, és hihetetlenül imádlak, amiért ilyen szépeket írsz, de egészen biztosan találsz valaki olyan példaképet, aki érdemes erre. Én annak is örülök, ha olvasod a firkálmányaimat:))

      Törlés
  11. Juj. Ilyet sem olvastam még és iszonyatosan megfogott már az elején. Alig várom hogy tovább olvashassam a fordtítást. 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyet nem olvastál még?? Nagyon kíváncsivá tettél.Kérlek, a kövi rész után avass be, hogy mire gondoltál...

      Törlés
  12. Aszta, nem semmi *-* Újabb csodás Becca mű, csak így tovább! Már most imádom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez csak félig becca, de örülök, hogy tetszik. Puszillak

      Törlés
  13. Úristen, nekem nagyon tetszik már most, szóval kíváncsian várom a következőt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jókor érkeztél, már hozom is a következőt <3

      Törlés
  14. Nagyon imádom ezt a történetet, Becca, ahogy Téged is!!!!

    Puszi,
    Sam xXx

    VálaszTörlés