2016. december 30., péntek

All I Want For Christmas Is You 9. rész

9.

  Louis a szokásosnál is unottabban és utálatosabban szolgált ki. James egy darabig figyelte a mosogató mellett állva, de egy idő után nem bírta ki szó nélkül.
  – Haver, ez így nem lesz jó. Eddig se dübörgött a kocsma, de ha kiutálod a törzsvendégeket, akkor felkopik az állunk.
  – Oké, akkor szolgálj ki te! – válaszolta dühösen Lou, és odacsapta a vállán lógó asztalkendőt.
  – Nehogy már te legyél megsértődve! – mondta James, és maga elé kanyarított egy kötényt, ami majdnem kétszer körbeérte Louis-t, de neki csak a hasa alá jutott belőle.
  – Nem vagyok – hazudta Lou, de a szája vonallá volt préselve, és a szemei villámokat szórtak.
  – Mi a bajod? – kérdezte Corden, miközben mosolyogva tett két sört a pultnál üldögélő öltönyös fazonok elé.
  – Semmi! – vágta oda Louis, aztán nagy dirrel-durral nekiállt feltölteni a hűtőt.
  – Oké… – felelte James, és megrántotta a vállát. – Ha nem mondod el, és közben játszod a mártírt, akkor csináld!
  Louis még egy percig csörömpölt a sörösüvegekkel, de aztán egy nagy sóhajjal megfordította az üres rekeszt, lerogyott rá, és a térdére könyökölt.
  – Ma sem jött el…
  – Kicsoda? A göndör szépfiú?
  – Aha… Se tegnap, se ma… Niall szerint van még remény, de most őszintén… Ha két napig nem keres, akkor mik az esélyeim?
  – Nagyjából semmi – adott neki igazat James, és mellé húzta a kisszéket, ami a pult alatt állt. – De ha ennyire megfogott, akkor miért nem keresed meg te?
  – Én? Azt sem tudom, hogy hívják, melyik óvodában dolgozik… Nem tudok semmit. Hol keressem? Hogyan?
  – Nincs olyan sok óvoda ezen az isten háta mögötti helyen. És nem hiszem, hogy olyan sok óvóbácsi lenne. Én speciel egyet se láttam még… Szerintem a Harry név is elég hozzá, hogy az interneten rábukkanj.
  Louis felpillantott rá, látszott, hogy mérlegel, aztán mosolyra húzódott a szája. De mire kimondta volna, amit gondol, már le is hervadt róla.
  – Jah… De ha akart volna, ő már megtalált volna… Úgyhogy feleslegesen túráztatom magam.
  – Azért egy próbát megér, ha így esz utána a fene! – erősködött James, és megveregette a vállát. – Mit veszíthetsz?
  – Az önbecsülésemet? – kérdezte Louis és féloldalas grimaszt vágott.
  – Ha nem keresed, abba meg bele fogsz őrülni, a kocsma pedig csődbe megy – állapította meg Corden, és Louis-nak be kellett látnia, hogy igaza van. James elővette a tabletet a fiókból, és a kezébe nyomta. – Most pedig keress rá szépen a városi óvodákra, és utána nézd meg a dolgozókat. Egy hangot sem akarok hallani, amíg meg nem találod a cukifiút!
  – Oké! – adta be a derekát Louis, és megnyitotta a Google-t.

***

  Harry ült a hideg és kihalt lépcsőházban és ezredszer nézte meg, hogy mennyi az idő. Este tíz volt már, de Louis-nak semmi nyoma. Amikor odaért, még tele volt reményekkel, és már azt vizualizálta, hogy egymás karjaiba omlanak rögtön az elején, de mostanra az önbizalma a reményeivel együtt tovaszállt, és maradtak a kínzó kétségek. Lehet, hogy a pasijával jön haza, vagy haza sem jön. Ki tudja, van-e társa, esetleg férje… Lehet, hogy nem is lakik itt… – gondolta, és egyre erősödött benne az elhatározás, hogy hazamegy a jó meleg lakásba. Talán majd holnap… – mondogatta magának, és próbált optimista maradni. Ha ma nem sikerül, még van egy napja, hogy keresse. Utána azonban vissza kell utaznia az anyjához, ha legalább szenteste szeretne a családjával ünnepelni. Az azonban nem lesz valami boldog karácsony, ha dolga végezetlenül kell visszakullognia Chesire-be.
  Újabb negyedóra elteltével már a csontjai is fáztak. Belátta, hogy nem maradhat tovább. Hiába volt melegen felöltözve, ennyi ideig egyhelyben ülve már nagyon fázott, és érezte, hogy a lábujjai is elgémberedtek. Egy nyögéssel felállt a lépcsőről, még egyszer visszanézett az ajtóra, amin a 28-as szám állt, majd egy lemondó sóhajjal elindult lefelé.  
  Amikor a földszinti ajtóhoz ért, kintről egy idős hölgy közeledett, hóna alatt hozva egy kis havanesét, akin horgolt, kapucnis ruha és négy apró kis csizma volt. Harry előzékenyen kinyitotta az ajtót, hogy a néninek ne kelljen a kóddal bíbelődnie, majd ki is tárta, és megvárta, amíg az apró öregasszony betipeg.
  – Köszönöm, fiatalember! Jó látni, hogy vannak még jól nevelt ifjak errefelé.
  – Asszonyom! – biccentett Harry mosolyogva, és figyelte, ahogy az öreghölgy leteszi a kutyust, majd meg is simogatja a fejét.
  – Köszönöm a kedvességét! Boldog karácsonyt! – mondta a néni, és elindult a lépcső felé.
  – Ahogy elnézem, idén inkább szomorú lesz, de önnek is áldott ünnepet! – válaszolta Harry egy kis kényszeredett mosollyal az arcán, aztán elfordult, hogy kilépjen a metsző szélbe.
  – Ácsi! – szólt utána a néni. – Egy ilyen gyönyörű és kedves fiatalember miért ilyen szomorú? Csak nem kikosarazták? – Harry egy pillanatig habozott, hogy egyáltalán mit válaszoljon, de aztán megadta magát. Nagyon vágyott rá, hogy valakivel beszélgethessen egy kicsit. – Jöjjön, és igyon egy csésze forró teát! Az mindenre jó. Szívfájdalomra is! – mondta a néni, és meg sem várta a választ, elindult felfelé. A kiskutya csaholva megelőzte, és gyorsan ugrált felfelé. Biztosan neki is fázik a lába – állapította meg Harry, és ő is elindult mögöttük.
  Csak az első emeletig kellett menniük, ahol egy szép pirosra festett ajtó előtt álltak meg, amin egy nagy, fenyőágakkal és fagyönggyel díszített koszorú lógott. A lábtörlőn az volt a felirat, hogy „Légy üdvözölve kedves vendég”, és a sarokban, a lépcsőházi ablak alatt egy gyönyörű kis fenyő állt, arra várva, hogy rákerüljenek a díszek.
  A néni besétált a lakásba, aztán megállt az előszobában, és várta, hogy Harry kövesse.
  – Köszönöm! – mondta a fiú, és azonnal kibújt a csizmájából, ahogy belépett.
  – Fekete vagy zöld? – kérdezte a néni.
  – A zöld remek lenne, Mrs…
  – Winter – mutatkozott be az öreghölgy. – De szólítson csak Annabellnek.
  – Köszönöm, Annabelle!
  – Nincs mit! Magát hogy hívják? – kérdezte a pici, kerek nénike, aki közben levette a kabátját, amit Harry kivett a kezéből és a fogasra akasztott.
  – Harry, Harry Styles – mutatkozott be egy főhajtással a fiú.
  – Illik magához ez a név – jegyezte mag Annabelle, és besietett a konyhába. Harry követte, és nézte, ahogy előveszi a békebeli kannát, aztán odateszi a gázra. – Foglaljon helyet, Harry! – mondta a néni, és a csipkeabroszos asztal mellett álló székre mutatott. Harry lerogyott rá, és önkéntelenül a radiátorhoz dugta a lábait. – Így átfagyott, kedves? – kérdezte Annabell, aki jó megfigyelőnek bizonyult.
  – Igen. Két órát vártam a lépcsőházban.
  A néni felszisszent.
  – Két órát? Ebben a hidegben? Van valami fűtés, de az ablakok ősrégiek, és cúgosak. Meg lehet fagyni – mondta összehúzott szemöldökkel. – Kire várt ennyit?
  – Khm… – köszörülte meg a torkát Harry, és gondban volt, hogyan mondja el, ami a szívét nyomja. – Louis-ra…
  – Óóó… – felelte a néni, és a szeme sarkából figyelte a fiút. Látszott, hogy az agya gyorsan összerakja a dolgokat.
  – Tudja, hogy Louis…? – kérdezte Annabell, mire Harry érezte, hogy elvörösödik.
  – Igen, tudom… Én is az vagyok – szakadt ki belőle, mert a feszültség hirtelen jött ki rajta. Ha a néni ezt nem nézi jó szemmel, jobb ha nem rontja itt tovább a levegőt.
  – Maga is pultos? – kérdezett vissza Annabell, és most kifejezetten csodálkozó arcot vágott.
  Harry leizzadt. Nem erre számított, és seggfejnek érezte magát, amiért nem várta meg az előző mondat végét.
  – Nem. Bocsánat! Másra számítottam… – vallotta be, aztán megdörzsölte az arcát.
A néni harsányan felkacagott.
  – Azt hitte, vagyok olyan neveletlen, hogy arra kérdezek rá, tudja-e Louis-ról, hogy meleg?
  Harry csak bólintott, de megszólalni nem tudott. – Nos, nem… A szexuális orientációjához semmi közöm. De azért arra rájöttem, hogy egy ilyen csinos fiatalember, ilyen kiskutya szemekkel, elkeseredetten… biztosan nem ok nélkül várt rá órákon át.
  – Igazából alig ismerem… Csak egyszer találkoztunk, és az ügynökségtől szereztem meg a címét, ahonnan kiközvetítették Télapónak az áruházba.
  – Télapónak? A mi Louis-unkat? De hát kicsi és vézna – mondta a néni, és közben a filterekre öntötte a gőzölgő vizet.
  – Vagyis nem annak, de be kellett ugrania valaki helyett – mosolyodott el Harry.
  – Akkor nem is tudja, hogy Lou ilyenkor dolgozik? A barátjával van egy kiskocsmájuk, pár sarokra innen.
  Harry érezte, hogy a remény visszatér a szívébe, és alig tudta megállni, hogy fel ne ugorjon.
  – Nem tudtam. Semmit nem tudok! – felelte, és alig várta, hogy a néni folytassa.
  – Lou amúgy minden másnap este dolgozik, de Niall, a barátja most betegszabadságon van, mert szokás szerint összetörte magát. Az a fiú ön és közveszélyes.
  Harry felidézte a rénszarvasjelmezes srácot, és esküdni mert volna rá, hogy csakis ő lehet az.
  – És mondja, Annabell, meddig van nyitva a presszó?
  – Presszó? – nevetett fel a néni. – Nos, így is mondhatjuk, de ez inkább egy falatnyi kis söröző, ahová a megszokott banda jár le meccset nézni, bulizni, vagy csak elütni az időt. Nagyon barátságos, bár a higiénia hagy némi kívánnivalót maga után… De hát három férfi mellett ez nem is csoda. Egy nő sincs abban a kocsmában, aki tudná, mit jelent a tisztaság…
  Harry türelmesen végighallgatta a dolgot, bár egyáltalán nem érdekelte a sarkokban megülő porcicák története. Őt az érdekelte, mikor szabadulhat innen, és rohanhat Louis elé.
  – Szóval meddig vannak nyitva?
  – Jah, bocsánat! Elkalandoztam. Éjfélig biztosan, de ha a vendégek tovább maradnak, a fiúk nem tessékelik ki őket. Nem ritka, hogy csak hajnalban kerül haza szerencsétlen.
  – Értem… – bólintott Harry, és belekortyolt a tűzforró italba, de igazából csak udvariasságból, mert szíve szerint már a kabátját vette volna.
  Annabell nézte, az ajkain huncut mosollyal, aztán, amikor Harry rásandított a szeme sarkából, ismét kipukkadt belőle a nevetés.
  – Mondja meg az édesanyjának, hogy azt üzenem, maga a jó nevelés mintapéldánya! – kacagott, amitől Harry értetlenül nézett vissza rá. – Én már rég az utcán szaladnék – mondta a néni. – De maga itt ül, szürcsölgeti a teáját, miközben azon gondolkodik, hogyan szabadulhatna innen. Menjen már! – legyintett Annabell, mire Harry szája a füléig szaladt. – A háztól jobbra, és meg se álljon a harmadik sarokig! A kocsma a pincében van, és az a neve, hogy Angyal.
  Harry felpattant, fél lábon ugrálva húzta a csizmáit, és a kabátot már a lépcsőházban kanyarította a hátára. Aztán visszalépett, egy nagy cuppanóst nyomott Annabell arcára, és már szaladt is lefelé.
  – Még találkozunk! – kiáltott vissza, ahogy leért a földszintre.
  – Ajánlom is! – integetett a néni, mielőtt Harry kiesett az utcára, mert olyan elánnal lépett ki az ajtón.

***

  – Fantasztikus volt – vigyorgott Niall, aki meztelenül nyújtózkodott a széttúrt ágyban, és hosszú lábait Zayn combjaira fonta.
  – Örülök – mosolygott vissza feketeség, és odahajolt, hogy elérje Ni száját. – Járnál velem? – kérdezte, mire Niall szemei kidülledtek, attól függetlenül, hogy a szája még mindig csücsörített, ahogy addig is.
  – Járjunk? – kérdezett vissza, amikor sokadszori ismétlésre sem tudta másképpen értelmezni Zayn szavait.
  – Ühüm – bólintott a szépfiú, és ismét egy futó csókot lopott.
  – Hát… – mondta Niall, és a szíve a torkában dobogott.
  – Mi az, hogy hááát?! – könyökölt fel Zayn, és a tekintete elfelhősödött. – Tudom, hogy seggfej voltam… És megbántottalak – kezdett bele, miközben minden mondat után egy puszit nyomott Niall állára, és a hüvelykujjával simogatta a borostáját. – De kérlek, adj egy esélyt! Szerintem meg tudok változni…
  – Megváltozni? – nézett zavartan Niall.
  – Mert eddig nem tudtam kapcsolatban gondolkodni, és valahogy nem is éreztem, hogy szeretném, ha hozzám tartozna valaki… De te… te más vagy. Valamiért elönt a düh, ha arra gondolok, hogy más is megérinthet, vagy egyáltalán szólhat hozzád.
  Niall érezte, hogy a szíve kihagy egy ütemet. Nem a hagyományos értelemben vett szerelmi vallomás volt, de Zayn már az érkezésekor bevallotta, hogy beleszeretett, és most olyanokat mond, amik azt bizonyítják, hogy tényleg így érez. A féltékenység eddig szintén ismeretlen lehetett számára, ha csak így tudja körülírni.
  – Nos, én sem repesek a gondolattól, hogy naponta mást cipelsz az ágyadba… – felelte óvatosan Niall.
  – Nem akarok! – fortyant fel Zayn. – Téged akarlak az ágyamba cipelni, és ha lehet, ott is tartani – villantott egy bizonytalan félmosolyt Zayn. – Igazából azt szeretném, ha el sem mennél…
  – Na jó… Álmodom! – nyögött fel Niall, és kihúzódott Zayn alól, hogy fel tudjon ülni. – Biztos, hogy megint elestem és agyrázkódásom van. Aztán arra ébredek, hogy Corden borogatja a homlokom, mint máskor.
  Zayn nem tudta megállni, hangosan felnevetett, aztán ő is felült, meztelen szépségében törökülésbe rendezte hosszú végtagjait, és közelebb húzta Niallt.
  – Ezentúl én fogom borogatni a homlokodat, kezelni a sebeidet, és ápolni, amikor lesérülsz… Végeztem elsősegély tanfolyamot. Újraéleszteni is tudok! – mondta büszkén, mire Niallen volt a sor, hogy felkacagjon.
  – Nos, most, hogy ezt tudom, azt hiszem, igent mondok. Ismerve a képességeimet, kell egy ilyen pasi a háznál.
  Zayn elkapta, az ölébe rántotta, és amikor végre hozzásimult, a nyakába suttogta.
  – Tudtam, hogyha mással nem, ezzel sikerül meggyőzzelek arról, hogy kellek neked…
  – De csak ezért – bólintott Niall, aztán belemarkolt Zayn hajába, hogy felhúzza a fejét.
  – Bocsi, de a monoklid látványa még most is sokkol – csukta be a szemeit Zayn, miközben engedte, hogy Niall a szájára hajoljon.
  – Pedig jobb lesz, ha megszokod. Elég sűrűn töröm össze magam.
  – Akkor ezentúl bukósisakban közlekedsz! Nem engedem, hogy kárt tegyél ebben a gyönyörű arcban – felelte Zayn, és az volt az igazság, hogyha szkafandert írt volna elő, Niall arra is vígan igent mondott volna.


.

24 megjegyzés:

  1. Becca, kinyírsz!
    Komolyan mikor ér már oda Harry???😪
    Zaynék nagyon édesek, szkafander?!
    Megnézném a fekete szépfiút az elsősegély tanfolyamon😝😝😝

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?? Zayn, ahogy egy elsősegély tanfolyamon gyakorol... nos nem lenne rossz látni. Közben odaért, de ezt már biztosan tudod is :))

      Törlés
  2. Ez volt életem legjobb meglepetése,még mindig alig jutok szóhoz.. Annyira izgulok Harry és Louis miatt,de annyira várom,hogy végre együtt lehessenek..miért folynak a könnyeim? Annyira megvagyok hatódva.. Örülök,hogy megírod ezt a blogot és hogy olvashatom❤❤❤❤ Imádoom és imádlak ❤❤❤❤❤❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, miért csalt könnyeket a szemedbe, de nagyon örülök neki. Hálás vagyok, amiért olvassátok. Ölellek!!

      Törlés
  3. Két rész egy nap??!! Alom!! Istenem...imadom!! Ezaz!! Ossze jöttek imádom!!! Nagyon!! Plizz siess kerlek Becca bele kukolok ha nem olvashatom tovabb <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj volt kicsit begyorsítani, mert nem akartam húzni a szünet utánig.

      Törlés
  4. Meeeghaloook. Larry még mindig nem jött össze. Ahh gyerünk Hazz menj menj màr a célegyenesben vagy. Imádom ahh. Köszönjük ezt a két csodálatos részt egy nap alatt. Imádunk!!
    Puszi:~N~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is titeket!! És elnézést a késés miatt. Közbejött a szilveszter ;)

      Törlés
  5. Csodálatos történet és elkényeztetsz minket azzal, hogy egy nap két részt kaptunk, de nem bánom, így is alig várom már a folytatást!! ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából nem emlékeztem, hogy hány rész van, ezért a végére duplák maradtak, de sebaj, gondolom így sem volt rossz :)

      Törlés
  6. Egyszerűen imádom Ziall-t olyan tüneményesen édes páros,hogy elalélok tőlük!:)) Alig várom milyen képet fog várni Lou mikor Hazza berobog a bárba mint a göndör fürtös herceg vagy az igazi megmentő vagy bármi ilyesmi,alig várom!!!! De örültem,hogy egyszerre két részt olvashattam! Nagyon köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?? Én is imádom őket. Már közben túl vagyunk a végkifejleten, remélem az is tetszett :))

      Törlés
  7. Omg Ziall, Ziall, Ziall!😍😍 Kikúrt cukik, istenkém! Imádom őket!
    Harry, te meg siess! Le kell smárolnod azt a mikulást!😉👌
    Várom a kövit!😘
    Puszi xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Puszillak, Bogi. Bocsi a késés miatt, de olvastam ám akkor, amikor írtad, csak telefonról nem szeretek válaszolni, mert mindig duplán teszi ki ez a fostalicska.

      Törlés
  8. Szia Becca!
    Nem tudok benned csalódni, elképesztően írsz. Még csak most sikerült beérnem a történetet a két ünnep közti hajsza miatt, de wao. Egy élmény olvasni. Ziall az egyik nagy kedvencem volt mindig is, és eszméletlen aranyosak. A kis szerencsétlen Ni rettenetesen rám emlékeztet, de én még erőteljesen keresem a Zaynem, aki elfogadja, sőt édesnek találja ezt.����
    Larry egymásra tálalását meg már epekedve várom. Gyerünk Hazza, mi lesz még ott huhuu.��
    Nagyszerű izgalommal varom a többit.❤
    Sky xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán jobb is egyben olvasni, vagy a te tempódban, mint várni a részekre, nem igaz?
      Niben sokan önmagukat látták, ahogy olvastam a kommenteket. Remélem, te is megtalálod a Zaynedet!!! <3

      Törlés
  9. Azt hittem ennél jobban már nem imádhatom ezt a blogot... hogy mekkorát tévedtem! A nevető és sírógörcsök jóformán egyszerre törnek rám, én meg csak ülök, és nem tudok betelni a csodával, ami te belőled árad. Ez van. Oda meg vissza vagyok teljesen. Soha ne hagyd abba kérlek!<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm. Zavarba hozol!!! Nem vagyok ennyire jó, de ez egy tényleg aranyos kis történet volt, én is szerettem írni. <3

      Törlés
  10. Fuss Harry, fuss!*.* Nagyonnagyonnagyon varom a kovetkezo reszt:OO
    ~E.K.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már végeztünk is, de imádlak, amiért komiztál, köszönöm <3

      Törlés
  11. Zayn teljesen kinyírt ezzel a stílusával, és meg akarja tartani Niall-t, és járni fognak és annyira kiütik a cukiságmérőt *-*
    Annabell egy tünemény, annyira tipikusan az ideális mesebeli nagyanyó❤❤
    Harry, te pedig úgy sprintelj a kocsmába,mint Usain Bolt! ;)
    Megyek olvasni a következőket, le vagyok maradva :D
    Ölellek
    Emse

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg a válaszokkal vagyok lemaradva, de olvastam ám mindet a maga idejében, és nagyon röhögtem a Usain Bolton!!!

      Törlés
  12. OKÉ OKÉ, OKÉ ANNABELE KARAKTERÉBE BELESZERETTEM! EGY CSODA ERRE VOLT Szükségeeem, annyira édes. Úristeeeeeeeen komolyan ott leragadtam és percekig csak gondolkodtam. Nagyoooon szerettem ezt a részt te jó ég! Zayn meg megkérte Niallt, hogy járjanak? ahhhh YEEES PLEASE YES. Előny ha tudsz újraéleszteni, Niall mellett.... belehaloook
    Harryt meg megeszem annyira cuki ♥ életkeee, azrt az udvariasság az első, de lélekben bár Louis karjaiban van like same ♥
    James őt is imádooom :") ♥ Ha már Louis ennyire hülye, hogy nem jut eszébe ilye, hogy rákeressen, James mi lenne vele nélküled? IMÁDTAAAAM ♥ mINDEN SZEREPLŐt imádok oh god nem is tudom volt-e már ilyen? ahh *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. James nekem a valódira hasonlít, Niall meg olyan, amilyennek látni szeretném. Zayn meg egy isten, mi más... Larry is jól sikerült (kis önimádat), mert Harry egy bújós, cuki cica, amilyennek imádom. Lou meg Lou, a kis pukkancs :))

      Törlés